Treceți la conținutul principal

Prezentat

Ce inseamna cand visezi ca zbori. Semnificatie Zbor in vise - Interpretare Zbor.

Semnificatia cuvantului "a zbura,zbor" in talmacirea viselor, semnificatia viselor, Insemnatatea viselor, interpretarea si tainele viselor. Daca va e frica cand zburati inseamna ca va e frica de provocari si poate ca nu sunteti inca pregatiti pentru alte etape. Daca visati ca zburati cu usurinta inseamna ca sunteti stapani pe situatie.  Daca zburati mai sus inseamna castigarea unei noi experiente asupra lucrurilor.  Daca sunteti capabili sa va controlati zboru l in vis inseaman ca sunteti stapan pe situatie, plin de putere.     Zbor :nevoie de libertate de actiune, de expresie, de gandire, orice alt tip de independenta, in functie de atmosfera generala a visului, dorinta de a depasi orice limita, curaj, indrazneala, initiativa, asumarea riscurilor, dorinta de a rupe regulile si restrictiile, dorinta de suprematie si dominare, complex de superiortate, incredere in fortele proprii, supra-estimare, ambitii personale; Zbor senzatie neplacuta de zbor , cu teama de cadere avert

Semnificatia Zilei de 1 Martie.Ghicitori si planse cu martisor.

Semnificatia Zilei de 1 Martie.Traditii si obiceiuri de 1 martie.

Martisorul triumful primaverii asupra iernii, obiectul cu snur alb si rosu fiind simbolul reinnoirii timpului si al renasterii naturii.

In timpul geto-dacilor, anul nou incepe la 1 Martie, astfel luna Martie era prima luna a anului, calendarul popular la geto- daci avea 2 anotimpuri: vara si iarna. Martisorul era un fel de talizman menit sa poarte noroc, sanatate, dragoste si bucurie. Aceasta zi de primavara este celebrata inca de acum 8000 ani, si pe vremea dacilor simbolurile primaverii erau confectionate inca din timpul iernii si se purtau abia in ziua de 1 Martie. Martisoarele erau niste pietre in alb si rosu insirate pe o ata, sau monezi care erau din: aur, argint sau bronz, acestea indicand statutul social. O data cu raspandirea martisorului, banutul a inceput sa fie inlocuit cu fuguri sau simboluri auspicioase sau norocoase mai mult sau mai putin traditionale.

Cele mai populare martisoare:

-Martisorul cheie este un simbol norocos semnificand posibilitatea de a-ti gasi calea catre succes sau implinirea idealurilor.

-Martisorul cosarului este considerat un personaj norocos la noi in tara.

-Martisorul gargarita(buburuza) este simbol norocos deoarece inseamna simbolul maternitatii, fertilitatii adica mama pamant.

-Martisorul potcoavei se spune ca pentru a avea intru totul parte de sansa la viata, atunci cand gasesti o potcoava trebuie sa o arunci in spate peste umar sau sa o asezi pe un perete al casei tale.

-Martisorul stelei potrivit unor legende steaua este simbolul geometric, considerat de Pitagora"perfectiunea".

-Martisorul trifoi cu patru foi simbolul norocului, trifoiul inglobeaza o semnificatie aparte pentru fiecare frunza: faima, dragoste, bogatie, sanatate.

Ghicitori martisor.

Din albul fulgilor de nea

Si din a soarelui zambire

Ti-am impletit un martisor

Aducator de fericire!…

(martisor)


Din fire de matase fine

Cu gand curat, cu dragoste

Ti-am impletit un martisor

Ca sa-l porti de 1 Martie!…

(martisorul)


E martisorul cel visat

De prin zapezi de neuitat,

Am aparut la usa ta,

Eu martisorul cel visat

Cel mai dorit in viata ta!

(martisorul)


Planse si desene de colorat de 1 martie martisor.Postări populare