Treceți la conținutul principal

Prezentat

Ce inseamna cand visezi ca zbori. Semnificatie Zbor in vise - Interpretare Zbor.

Semnificatia cuvantului "a zbura,zbor" in talmacirea viselor, semnificatia viselor, Insemnatatea viselor, interpretarea si tainele viselor. Daca va e frica cand zburati inseamna ca va e frica de provocari si poate ca nu sunteti inca pregatiti pentru alte etape. Daca visati ca zburati cu usurinta inseamna ca sunteti stapani pe situatie.  Daca zburati mai sus inseamna castigarea unei noi experiente asupra lucrurilor.  Daca sunteti capabili sa va controlati zboru l in vis inseaman ca sunteti stapan pe situatie, plin de putere.     Zbor :nevoie de libertate de actiune, de expresie, de gandire, orice alt tip de independenta, in functie de atmosfera generala a visului, dorinta de a depasi orice limita, curaj, indrazneala, initiativa, asumarea riscurilor, dorinta de a rupe regulile si restrictiile, dorinta de suprematie si dominare, complex de superiortate, incredere in fortele proprii, supra-estimare, ambitii personale; Zbor senzatie neplacuta de zbor , cu teama de cadere avert

Semnificatia zilei de Florii 25 Aprilie 2021. Traditii si Obiceiuri de Florii, Duminica Florilor.

Semnificatia zilei de Florii 25 Aprilie 2021. Traditii si Obiceiuri de Florii, Duminica Florilor intrarea Domnului in Ierusalim

Cand sunt Floriile în 2021? Pe ce data se sarbatoresc Floriile, sarbatoarea Intrarii Domnului în Ierusalim

Cand sunt Floriile în 2021?!

Anual, crestinii ortodocsi sarbatoresc Floriile cu o saptamana inainte de Paste. Daca Pastele ortodox va avea loc duminica, pe 2 mai 2021, Floriile vor fi sarbatorite pe 25 aprilie 2021.

Ziua de Florii are o insemnatate deosebita pentru lumea crestina, numindu-se religios Intrarea Domnului in Ierusalim. Sosirea in Ierusalim a fost intampinata de oameni cu bucurie si ramuri inverzite asezate in calea lui Iisus. Aceasta sosire indeplinea o proorocire:

„Bucura-te foarte, fiica Sionului, veseleste-te, fiica Ierusalimului, caci iata Imparatul tau vine la tine drept si biruitor; smerit si calare pe asin, pe manzul asinei.” (Zaharia IX,9)

Intrarea in Ierusalim respecta traditia iudaica a vizitei anuale la Ierusalim si avea sa insemne nu doar bucuria poporului de a-si primi Imparatul, ci si inceputul drumului din Saptamana Patimilor. Intrarea in Orasul Sfant este precedata de invierea lui Lazar, care simbolic prevesteste Invierea de PasteTraditii si Obiceiuri de Florii - Duminica Florilor

Ramurile de salcie din aceasta zi, intruchipeaza simbolul castitatii si al renasterii anuale a vegetatiei, un substitut fitomorf al zeitei Flora, dar si ramurile cu care a fost intampinat Iisus la intrarea sa in Ierusalim.

„Floriile“ reprezinta termenul popular al sarbatorii, amintind de o veche serbare romana de la începutul primaverii – „Floralia“. Dupa slujba de dimineata de la biserica, ramurile sfintite si binecuvântate de salcie sunt aduse acasa si se ating cu ele copiii, ca sa creasca mari si frumosi. Sunt pastrate la icoane, la porti, la grinda casei, pe morminte sau puse într-un loc curat, fiind folosite în decursul anului în gospodarie. Alteori, crengutele de salcie sfintite se planteaza undeva în gradina. Se spune ca ele vindeca animalele bolnave sau aduc o recolta mai bogata. Cele puse la icoana se pastreaza tot anul si se folosesc ca leac împotriva relelor care ar putea lovi casa si familia.

„Primavara-ncântatoare

Scoala iarba pe câmpii.

Vin Floriile cu soare

Si soarele cu Florii“


Postări populare